SRETAN KRAJ

Baka mislila da se dopisuje s Robertom De Nirom, unuka spriječila prevaru: "Nisam mogla prestati da se smijem"

Morgan se dugo dopisivala sa osobom koja se lažno predstavljala kao zvijezda “Kuma” i slala joj fotografije

Baku spasila unuka. CATERS NEWS

Z. K.

4.5.2024

Da je sve više sajber prevara dokaz je žena iz Velsa koju je  unuka spasila od prevare. Đina Morgan (Gina, 76) vjerovala je da se dopisuje s legendarnim glumcem Robertom de Nirom i ko zna kako bi se priča završila da se nije umiješala njena unuka.

Crveni tepih

Morgan se dugo dopisivala sa osobom koja se lažno predstavljala kao zvijezda “Kuma” i slala joj fotografije iz “lične arhive” ili sa crvenog tepiha. 

Kako je kazala ova baka stupili su u kontakt na Facebooku, a dopisivanje je krenulo preko stranice “Robert De Niro page”.

Kako je dopisivanje dugo trajalo to je njenoj unuci Šenon Rič (28) bilo malo sumnjivo teje upitala baku s kim razmjenjuje poruke i dobila odgovor koji ju je zaprepastio da se dopisuje sa slavnim glumcem.

- To nije Robert de Niro - kazala je unuka razočaranoj baki.

Kako je ispričala Šenon Rič jedna od poruka koja je bila upućena njenoj baki  je glasila: “Postoje tri vrste članskih karata za VIP obožavaoce, pa vas mogu spojiti s mojim menadžerom, ako želite da ih imate”.

500 dolara

Ispostavilo se da prevarant nudi “specijalan pristup” koji podrazumijeva video-pozive, telefonske razgovore, pa čak i posjetu glumčevoj kući u SAD. A cijena? Tričavih 500 dolara za “druženje sa slavnim umjetnikom”.

Šenon smatra da bi njena baka vjerovatno shvatila da je riječ o prevari i da nije intervenisala. Ovaj slučaj imao je sretan kraj, za razliku od mnogih, a samo potvrđuje da su onlajn prevare uzele maha.

- Pokazala mi je poruke na Facebooku s lažnog profila Roberta de Nira i nisam mogla da prestanem da se smijem - dodala je Šenon.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.