VARŠAVA

Poljski ministar uradio alkotest da bi dokazao da nije bio pijan tokom govora

Zbog načina izgovaranja rečenica, mnogi su posumnjali da je pijan

Ministar unutrašnjih poslova Poljske Marcin Kiervinski. PAP/Szymon Pulcyn

N. Aj.

4.5.2024

Ministar unutrašnjih poslova Poljske Marcin Kiervinski (Kierwinski) našao se na meti opozicije koja ga je optužila da je bio u alkoholiziranom stanju na proslavi Dana vatrogasaca.

Naime, tokom proslave Dana vatrogasca u Varšavi su se okupili brojni političari, uključujući i predsjednika Poljske Andrzeja Dudu kao i brojne druge zvaničnike vlade i nižih nivoa vlasti.

- Želim vam da uvijek u srcu imate ponos na službu, ponos na ono što raditi i da imate uvjerenje da se vaš rad cijeni. Svaki dan izlazite i spašavate imovinu, živote i zdravlje Poljaka. Hvala vam puno na tome - rekao je tokom govora.

No, zbog načina izgovaranja rečenica, mnogi su posumnjali da je pijan.

- Katastrofa je što neko kao Kiervinski služi kao ministar unutrašnjih poslova. To je potpuni kolaps. Žao mi je vatrogasaca. Na njihovom prazniku. Totalni nedostatak poštovanja - naveo je zastupnik stranke Pravo i pravda Andrzej Slivka.

S obzirom na to da su brojni političari zatražili njegovu ostavku, ministar je na svoj profilu na društvenoj mreži X objavio i rezultate alkotesta.

- Odmah sam otišao u policiju na alkotest. Rezultat - 0,0. Sve ono što ste čuli na ceremoniji rezultat je tehničkih poteškoća i eha koji se stvarao - poručio je Kiervinski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.