REAKCIJA

Miličević: Ne treba nam lažna briga onih koji su odgovorni za ukidanje računa SDS-u, SNSD će izaći na izbore po Šmitovim pravilima

To je još jedno derogiranje zakona i odluka donesenih u NSRS jer od samog početka niko iz SNSD-a nije ni imao namjeru da taj zakon stupi na snagu

Milan Miličević. Dejan Rakita/PIXSELL

S. S.

10.5.2024

Najnovije najave koje dolaze iz SNSD-a da na izborima koje je raspisao CIK ne treba da učestvuje ni jedna partija iz RS dok se SDS-u ne omogući učešće na izborima dvolično je i pomalo jadno. Upravo oni koji se, navodno, solidarišu sa SDS-om dijele odgovornost za ukidanje računa u banci sa domaćim kapitalom koja je pod direktnom kontrolom SNSD-a i koja je pod ingerencijom Agencije za bankarstvo RS, istakao je Milan Miličević, predsjednik SDS-a.

- Činjenica je, također, da je ova vlast mjesecima ponavljala da na izbore izlazi po novom izbornom zakonu RS a sva ova predstava je samo još jedna manipulacija i skretanje pažnje sa ključnih problema s kojim se suočava RS - kazao je Miličević.

Lažni govori i najave

On poručuje da će pored svih lažnih govora i najava, SNSD izaći na izbore koje je raspisao CIK iako su upravo oni bili najglasniji da RS treba da sprovede lokalne izbore po svojim pravilima, istovremeno naglašavajući da CIK neće moći sprovesti izbore na prostoru RS i da će biti spriječeni ukoliko to pokušaju da urade.

- To je još jedno derogiranje zakona i odluka donesenih u NSRS jer od samog početka niko iz SNSD-a nije ni imao namjeru da taj zakon stupi na snagu, nego se kao i uvjek do sada trgovalo sa nadležnostima Republike Srpske koje se na ovaj nacin ponovo obesmišljavaju - naglasio je Miličević i dodao:

- Tako je i sa raznim referendumima, agencijama, zakonima i drugim nadležnostima. Sve čine samo da bi ova vlast opstala, bez obzira na cijenu. Što je SNSD duže na vlasti, sve manje je RS.

Odgovorna politika

Predsjednik SDS je podsjetio da su govorili i o sprečavanju djelovanja SIPA-e na prostoru RS, hapšenju i protjerivanju nekih "turista ", granicama koje postoje, nezavisnosti, a zapravo je sve suprotno od onoga što rade.

- Mnogo je institucija i ovlaštenja koje je ova vlast obesmislila svojim (ne)promišljenim potezima. Politika koju provodi SNSD je fokusirana samo na očuvanje sopstvenih interesa na čelu sa jednim čovjekom. Politika SDS-a je odgovorna nacionalna politika na dobrobit svih građana RS. Poruka ovoj vlasti je da ne brane SDS i ne kriju se iza nje - poručio je Miličević.

On je poručio da će SDS postojati, učestovati na svim budućim izborima i preuzet će odgovornost za RS!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.