UPOZORENJE GRAĐANIMA SAD

State Department objavio hitno upozorenje zbog potencijalnih terorističkih napada i nasilnih akcija

Ministarstvo vanjskih poslova savjetuje američkim građanima u inostranstvu da budu posebno oprezni

State Department. AP

E. Ć.

17.5.2024

State Department objavio je hitno upozorenje za državljane SAD zbog, kako se navodi, potencijalnih terorističkih napada, demonstracija ili nasilnih akcija protiv američkih građana i interesa.

- Zbog potencijalnih terorističkih napada, demonstracija ili nasilnih akcija protiv američkih građana i interesa, Ministarstvo vanjskih poslova savjetuje američkim građanima u inostranstvu da budu posebno oprezni.

Ministarstvo vanjskih poslova je svjesno povećanog potencijala za nasilje inspirisano stranim terorističkim organizacijama protiv osoba i događaja iz LGBTQI+ zajednice i savjetuje američkim građanima u inostranstvu da budu posebno oprezni - poručeno je u saopćenju.

Navodi se kako bi američki građani trebali biti budni na mjestima koja često posjećuju turisti, uključujući Parade ponosa i lokacije koje često posjećuju osobe iz LGBTQI+ zajednice.

- Učlanite se u Program pametnog putnika (STEP) kako biste dobijali informacije i upozorenja i olakšali pronalaženje u slučaju vanredne situacije u inostranstvu. Pratite Ministarstvo vanjskih poslova na Facebooku i Twitteru - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.