UBIO MAJKU, BAKU I DJEDA

Jezivo ubistvo u Njemačkoj: Mladić porijeklom s Balkana sjekirom iskasapio porodicu

Šta je bio tačno motiv da zbriše svoju porodicu utvrdit će istraga

Policija u kući u kojoj se desio zločin. Bild.de

E. Ć.

4.6.2024

Jezivo ubistvo dogodilo se u Njemačkoj gdje je Benjamin H. (28) sjekirom izmasakrirao majku Gretu H. (59), baku Eriku (84) i djeda Egona (85).

Kako je objavio "BILD", ubica je inače porijeklom iz bivše SFRJ odakle je njegov otac, koji ne živi odavno sa njima.

Sam se prijavio policiji

Fizioterapeutkinja Greta trebala je za nekoliko dana da proslavi svoj 60-ti rođendan. Mladić se sam prijavio policiji poslije zločina i plakao kad je telefonom javio da je pobio porodicu. Kada je policija stigla u kući je zatekla stravičan prizor i tri tijela. Kasnije je uhapšen bez pružanja otpora.

Prema informacijama BILD-a, sjekira kojom je počinjeno ubistva pronađena u kući. Mladića osumnjičenog za zločin mještani opisuju kao usamljenika koji je živio povučeno i imao malo kontakta sa komšijama. Prošle su godine od njegovog posljednjeg posta na društvenim mrežama.

Kako je objavio BILD, Benjamin je diplomirani fizioterapeut. Jedno vrijeme je radio u struci pre prekvalifikacije za vodoinstalatera. Njegov otac je sa područja bivše Jugoslavije, ali godinama nije viđen u gradu.

Majka uvijek strahovala

– Bio je tu samo kratko, radio kao prevodilac za čeličane iz inostranstva – rekao je komšija.

Majka se uvijek bojala da će joj bivši muž odvesti sina sa sobom. Vjerovatno ga je zato štitila od svega. Sa sinom nije bila ni na seoskim ni na klupskim zabavama. Komšije sumnjaju da je motiv zločina to što ga je skrhala situacija u kući.

Šta je bio tačno motiv da zbriše svoju porodicu utvrdit će istraga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.