ŠEF UN-A

Lazarini: UNRWA ima sredstva do kraja avgusta

Imamo gotovinu do kraja avgusta, a u suštini, još uvijek imamo manjak od oko 100 do 140 miliona dolara da stignemo do kraja godine - rekao je Lazarini

Filip Lazarini. Anadolija

Anadolija

prije 4 dana

Šef Agencije Ujedinjenih nacija za palestinske izbjeglice (UNRWA) Filip Lazarini (Philippe Lazzarini) u utorak je naglasio nedostatak sredstava, rekavši da agencija ima sredstva do kraja avgusta, javlja Anadolija.

Lazzarini je na konferenciji za novinare u Ženevi rekao da misli na redovni budžet, koji je "kičma" organizacije koja ima 30.000 zaposlenih.

- Imamo gotovinu do kraja avgusta, a u suštini, još uvijek imamo manjak od oko 100 do 140 miliona dolara da stignemo do kraja godine - rekao je Lazarini.

Govoreći o finansiranju hitnih apela, Lazarini je kazao da se na okupiranoj palestinskoj teritoriji finansiraju sa 15 do 18 odsto, dok se u Siriji finansiraju sa oko 15 odsto.

- To je nedovoljno, što nas sprečava, na primjer, da vršimo distribuciju novca ili distribucije hrane u Siriji i Libanu i u Gazi - rekao je Lazarini.

Šef UNRWA-e sljedeći donatorski događaj u New Yorku 12. jula vidi kao priliku za primanje novih priloga.

- Agencija je proporcionalno manje finansirana u svom redovnom budžetu nego u ovo doba prošle godine - naveo je Lazarini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.