APELI Bivši kapiten bh. haklera postao invalid

Hodžić bije najtežu životnu bitku

Neophodan mu lijek “pletal”, koji on sebi ne može priuštiti

G. Š.
22.11.2018 11:05

Hodžić: Zbog trombova u nogama ne može se kretati

Safet Hodžić, nekadašnji kapiten malonogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je branio za nekoliko sarajevskih klubova, bije najtežu životnu bitku. 

Brojna priznanja 

- Naš Hodža je, nažalost, postao invalid. Zbog trombova u nogama, više nije u mogućnosti da se kreće. Da stvar bude još gora, Safetu je neophodan lijek “pletal”, koji je vrlo skup i on ga sebi ne može priuštiti - kaže Jasmin Džanko, koji je pokrenuo humanitarnu akciju “Za našeg Hodžu”.

Hodžić je jedan od najboljih golmana malog fudbala u BiH svih vremena. Na kultnom sarajevskom turniru “FIS Gol” proglašen je najboljim golmanom u dva navrata, 1983. i 1984. godine. Za dugogodišnje zasluge u sportu (mali fudbal) 1992/1993. proglašen je sportistom godine grada Sarajeva.

 Operacija spas 

- Pozivam sve znane i neznane sportiste te ljude dobre volje da pomogemo našem Safetu. Svi oni koji žele pomoći, mogu da se jave na njegove brojeve telefona: 033 623 301 ili 063 714 519. Jedini spas za Hodžića mogla bi biti operacija u Turskoj, ali on za taj korak nema novca – dodaje Džanko, dugogodišnji sportski radnik i Hodžićev veliki prijatelj.

Prijeti mu amputacija

Da nesreća nikad ne dolazi sama, najbolje pokazuje primjer porodice Hodžić.

- Naš Hodža je zaista u teškoj situaciji. Postoji mogućnost da ostane bez obje nogu, a već je nepokretan. I njegova supruga je lošeg zdravlja... Zbog toga apeliram za pomoć nekadašnjem kapitenu naše malonogometne reprezentacije i čovjeku koji je mnogo dao i na malim i na velikim terenima.

Vjerujem da ćemo pomoći našem Hodži. Molim i ljude iz Nogometnog saveza BiH da pomognu, jer znam da je i njih zadužio svojim odbranama - kaže Džanko.

NA VRH