KOLUMNE

Obmane direktorice S!

Piše: Senka KURT

15.11.2017

U igri obmanjivanja direktorici KCUS-a pridružio i suprug, Bakir, inače član Predsjedništva BiH. Uz javnu pohvalu svoje „hrabre“ supruge, suprug je ponovio da je Sebija, direktorica, supruga, vratila čak 75 miliona duga KCUS-a

Piše:  ([email protected]

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu posavjetovao je pacijente da, kad krenu u bolnicu, ne nose gazu, zavoje, rukavice... Svega ima, poručuju s Koševa nakon što skoro godinu pišemo da se ljekari žale kako rukavice nakon upotrebe peru i suše na radijatorima, a pacijenti sa sobom donose i obični andol.


Velika vijest da u 21. stoljeću Klinički centar ima gazu i rukavice sigurno bi bila ekskluzivna da nije posrijedi još jedna neistina plasirana direktno iz nove rezidencije direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović. Prošle je sedmice javnost obmanula fantomskim povećanjem plaća u KCUS-u, a ovih dana pod nos nam gura rukavice i gazu, ali šuti o nedostatku tumor-markera ili da ne radi MRI, pa se liste čekanja prostiru čak do marta.

U igri obmanjivanja direktorici KCUS-a pridružio i suprug, Bakir, inače član Predsjedništva BiH. Uz javnu pohvalu svoje „hrabre“ supruge, suprug je ponovio da je Sebija, direktorica, supruga, vratila čak 75 miliona duga KCUS-a.

Milioni rastu iz intervjua u intervju, ovisno o tome ko je od njih dvoje na redu da obmanjuje, ali nema objašnjenja kako je moguće da je uštedjela, a da nije naštetila i pacijentima, i struci, i Kliničkom centru.

U izvještaju za prošlu godinu, koji nikako da stigne pred Kantonalnu skupštinu, direktorica je paušalno navela da se u KCUS-u liječilo manje pacijenata nego godinu prije, smanjena su izdvajanja za lijekove, materijal, dijagnostiku. Hvali se da je na plaće otišlo manje, ali ne spominje da je više desetina ljekara napustilo KCUS, kaže da pacijenti manje dana provode na klinikama. Vidjeli smo, neki od najtežih bolesnika silom su tjerani iz bolničkih kreveta.

Upleteni u bračno-interesnu mrežu, Izetbegovići nikako da se odluče je li istina ono što oni govore ili je istina ono što mi vidimo. Ako nije po njihovom, lako će. Uvijek se nešto novo može smontirati!

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.