LIČNOST DANA

Marija Gavrilović: Čudo od djeteta

Djevojčica iz Bijeljine vlasnica je 130 medalja, a nema ni 12 godina

Gavrilović: Aktuelna prvakinja BiH. Avaz

Piše: Al. B.

3.11.2020

Marija Gavrilović aktuelna je prvakinja BiH u karateu za djecu do 13 godina, trostruki je uzastopni i aktuelni prvak RS, višestruki i aktuelni prvak regije, peta na Balkanskom prvenstvu.

Djevojčica iz Bijeljine vlasnica je 130 medalja, među kojima je 81 zlatna. A nema ni punih 12 godina! Šta od ovog čuda od djeteta očekivati u narednim godinama i postoji li dovoljno velika vitrina za sve medalje i pehare koje će osvojiti!? 

Marija, vjerovatno, još do kraja i ne shvata kakav talent posjeduje, jer igra koju je započela trčkarajući za odraslijim članovima KK UNSU traje i danas, dok s lakoćom niže odlične rezultate. Njeni roditelji, s razlogom, ne kriju ponos i najavljuju da će joj nastaviti pružati podršku na putu ka svjetskim rezultatima.

Od naredne godine, s napunjenih 12 godina u decembru, Marija će steći pravo nastupa na takmičenjima za Svjetsku ligu za mlade i u dobar rezultat ne treba sumnjati. Pogotovo ako se zna da zlatna djevojčica već ima iskustvo i medalje s međunarodnih takmičenja u Austriji, Sloveniji, Crnoj Gori, Srbiji.  

Na putu do evropskih i svjetskih pobjedničkih postolja, osim porodice, kluba i trenera Gorana Ivkovića, Marija zaslužuje i širu podršku. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.