KOMENTAR DANA

Sve će to, o, mila moja Sebija

Bakir Izetbegović čeka da ponižavajući rezultat SDA na lokalnim izborima prekriju „snjegovi i šaš“

Piše: Fahir Karalić
  • Fahir Karalić

    Fahir Karalić

    Foto: Avaz


Ako je neko mislio da će Bakir Izetbegović, lider SDA, nakon katastrofalnih rezultata ove stranke na lokalnim izborima, posebno u Sarajevu, učiniti neki radikalan potez, kojim bi zaustavio daljnje tonjenje Stranke demokratske akcije, debelo se prevario.

Većina analitičara, naime, slaže se da, iako su bili lokalni izbori, ljudi su mahom glasali protiv SDA zbog svih onih afera posljednjih godina, poput „Asima“, Respiratora“.... Posebno izdvajaju jedan uzrok zbog koje su birači kaznili SDA - Sebiju Izetbegović.

Godinama građani u nevjerici posmatraju šta direktorica Izetbegović radi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, s kojeg su od njenog dolaska otišle desetine, možda i stotine uglednih doktora, ibrete se sili koju doktorica ne krije ni u javnosti, naređuje premijerima i ministrima, vodi ratove s Općom bolnicom, zbog čega ispaštaju pacijenti u vrijeme pandemije koronavirusa... Nisu građani zaboravili ni djevojčicu Nadin.

Međutim, Bakir Izetbegović očito čeka da ponižavajući rezultat prekriju „snjegovi i šaš“ (sve će to, o, mila moja Sebija...), kako reče potpredsjednik SDA Denis Zvizdić, koji je pozvao kompletno rukovodstvo Kantonalnog odbora stranke u Sarajevu da odstupi.

Istakao je posebno Sebiju Izetbegović, čiju ostavku sada priželjkuju mnogo više članovi SDA nego njihovi oponenti, koji su se uvjerili da im je upravo „prva u Bošnjaka“ najveći adut za predstojeće opće izbore. Sigurica, što bi rekli!

Nažalost po članove SDA, „prvi u Bošnjaka“ jasno je prije dva dana stavio do znanja da su moguće ostavke samo sitne buranije, kako to neko prokomentira, a da će supruga sama odučiti hoće li se povući ili ne. Odnosno, izborni debakl, demokratsko prihvatanje odgovornosti, demokratija uopće, u SDA ne postoji. Barem ne za bračni par Izetbegović.

NA VRH

Podijeli članak na