POLITIČKA ANALIZA

Svilena Osmica oko vrata države BiH

Poljinski klan nastavlja s „grandioznim promašajima“ i naručenim pamfletima protiv „Avaza“ u želji da skrene pažnju s brojnih afera i pobuna protiv njih

Piše: R. I.

3.1.2021

Mehmedagić: Radi li OSA za „Muslimansko bratstvo“ ili BiH. Arhiv

Dugogodišnja navika SDA da obesmišljavaju i dave državu, na način da se kroz v. d. pozicije urušavaju institucije, svoj maksimum dostiže ovih dana.

Činjenica je da je v. d. direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić Osmica, kojeg uklonjeni policajci javno optužuju da je zaštitnik narkodilera svoje supruge, u javnost ponovo izbio na skandalozan način.


Nakon dvije optužnice i nedopustivog omogućavanja da vodi državnu obavještajnu službu, Bakirov porodični obavještajac snimljen je kako, kao optuženik, slobodno šeta s predsjednikom Suda BiH Rankom Debevcem.


U svakoj normalnoj zemlji Evrope, ovo bi bio kraj karijere i za jednog i za drugog.






Barašin morao otići

Uostalom, prije više godina, tadašnji državni tužilac pokojni Milorad Barašin morao je otići zbog mnogo manje važnih stvari. Zato što je podviknuo novinarima i zato što je uslikan kako razgovara s osumnjičenim za trgovinu oružjem.


Predsjednik Suda BiH šetka s optuženikom, znajući da Bakirova pravosudna hobotnica i svilene Osmice koje se vežu o vratu države, i najvjerovatnije Ured disciplinskog tužitelja, neće dozvoliti da se išta značajno nekome od njih dogodi.


U želji da skrene pažnju javnosti s političkog degeneka koji mu daju dojučerašnji i aktuelni članovi SDA ili Zlatko Lagumdžija, Bakir čini sve da zaštiti svoju prvu damu od šokantnog podatka o više od 4.000 mrtvih od korone, dok ona potpuno divlje i dalje upravlja zdravstvom ili da je zaštiti i od njene tajnovite uloge u aferi "Respiratori".


Preko obavještajnih spletki, svojih novinara i žutih porodičnih portala, kakav je „Slobodna Bosna“, on i svilena Osmica pokušavaju da proglase sve izdajnicima naše države?!


Međutim, izdajnici su oni koji ruše institucije BiH za potrebe poljinskog klana i „Muslimanskog bratstva“, odnosno, tih retrogradnih planetarnih veza.

Mehmedagić i Debevec: Uzlazno-silazne šetnje. Raport

Igrači ''Muslimanskog bratstva''

Osman Mehmedagić Osmica, koji se ilegalno šeće i s Asimom Metiljevićem, urednikom SB, svima pokušava podmetnuti da su srpsko-ruski igrači, pa čak i „Avazu“.


Međutim, doći će vrijeme koje će potvrditi tezu da su Mehmedagić i, naročito njegov politički mentor, ne samo ideološki sljedbenici „Muslimanskog bratstva“, već i da obavještajni podaci idu u ruke retrogradnih opcija.


Zamjene identiteta im tu neće biti od pomoći, jer su oni s Miloševićem, Karadžićem, Tuđmanom i Bobanom „tikve sadili“. I primjerice, išli na osnivačku sjednicu Skupštine SDS-a, spriječili u Dejtonu ukidanje te genocidne stranke, a ne neko iz „Avaza“ ili blizak „Avazu“.


Dok su se stari novinari „Avaza“ javno borili protiv Miloševića, vrh SDA je tada tvrdio da je pojava SDS-a velika stvar za demokratiju BiH, a glavni urednik ''Slobodne Bosne'' slao je ruže Mirjani Milošević - Marković, veličao njenog supruga i balkanskog krvnika. 


Osnivač i novinari “Avaza“ su tada bili na crnim listama velikosrpske politike, jednako kao što su i danas, izgleda, na crnoj listi fundamentalističkih operativaca u BiH.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.