LIČNOST DANA

Bilal Šuman: Težak izazov

Sve je više onih koji predlažu smjenu generacija u najboljoj selekciji i traže da se Šuman okrene novim mlađim igračima koji kucaju na vrata repke

R. I.

Šuman: Ima podršku javnosti

Foto: Avaz


Rukometni izbornik BiH Bilal Šuman sučeljava se s teškim izazovom. Pirova pobjeda protiv Estonije ostavila je BiH u igri, ali su koeficijenti sveli na najmanju moguću mjeru. 

Šuman je legenda rukometa u našoj državi i unatoč ovoj situaciji zaslužuje podršku javnosti i bez sumnje će je imati u nastavku kvalifikacija. Sve je više onih koji predlažu smjenu generacija u najboljoj selekciji i traže da se Šuman okrene novim mlađim igračima koji im kucaju na vrata repova. 

Treba vjerovati da će  selektor pronaći najbolje rješenje, jer nikakvi radikalni rezovi neće donijeti konačni uspjeh. BiH je uvijek bila rasadnik talenta u rukometu što najbolje znaju regionalne selekcije koje nerijetko otimaju bh. igrače. 

Šumanu, bez obzira na  sve, treba dati prostora da plan provede do kraja i na duže staze donese uspjeh našem rukometu, kojeg čekamo predugo. Poraz i pobjeda protiv slabašne Estonije možda su najbolji lakmus papir za stanje u rukometu, ne toliko kod igrača koliko kod saveza. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na