KOMENTAR PETKOM

Krvavi Divlji zapad Bosne

Jesu li vam to, ministre Cikotiću i gospodine Džaferoviću, seksi i slike silovanih žena, pretučenih mladića

Piše: Fahir Karalić
Piše: Fahir Karalić
  • Migrantska kriza je na vrhuncu, posebno u Krajini

    Migrantska kriza je na vrhuncu, posebno u Krajini

    Foto: Avaz


Migrantska kriza je na vrhuncu, posebno u Krajini. Krvavi obračuni, u kojima su glavni akteri ilegalni migranti, postali su užasna bosanskohercegovačka svakodnevica.

Ubistva, silovanja, pljačke, pune novinske stupce iz dana u dan. Društvene mreže preplavljene su slikama nasilja, stravičnim ispovijestima žrtava migranata... Videosnimci brutalnih tuča zgražavaju javnost.

Jedino nisu uzbuđene nesposobne i flegmatične bh. vlasti, sa ''seksi'' ministrom na čelu, koji su prepustili narod da se brani sam, kako zna i umije. Ostavljeni na cjedilu, na milost i nemilost, izrevoltirani građani primorani su vratiti se nekoliko stoljeća u historiju i, kao nekada na američkom Divljem zapadu, uzimati pravdu u svoje ruke.

I to je ono što je najopasnije - bezakonje, anarhija!

Šta je sljedeće? Hoćemo li, ukoliko se nešto hitno i drastično ne promijeni, uskoro gledati slike mještana, recimo Bihaća, kako se vilama i grabljama bore s hordama pijanih ilegalnih migranata, braneći svoje kuće, žene i djecu?

Osvete smo već vidjeli prethodnih dana. Migranti pretuku mladića, prijatelji i rodbina uzvrate. Padne krv, a izostane bilo kakva reakcija nadležnih. Muk!

Jesu li Vam to, ministre Selmo Cikotiću, seksi i slike krvavih glava, silovanih žena, pretučenih mladića? Jesu li Vama, gospodine Šefiku Džaferoviću?

Ako nisu, učinite nešto, pomozite narodu. Pokažite empatiju. Zaradite plaće!

Ako jesu, onda ništa...

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na