LIČNOST DANA

Ivica Obrvan: Debi koji vraća nadu

U prvom ogledu na klupi reprezentacije BiH ostvario veoma vrijednu pobjedu

Obrvan: Prije svega radnik. Arhiv

Piše: N. D.

15.3.2021

Reći će vam da je strog, čut ćete da nikoga ne štedi, da zna biti i prgav, ali svi će kazati kako je prije svega veliki radnik.

Ivica Obrvan nedavno je sjeo na klupu rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a prvi ogled je bila Austrija. Stigla je veoma vrijedna pobjeda, kola je produžila snove o odlasku na Evropsko prvenstvo, ali prije svega vratila nadu da rukomet u BiH može napraviti iskorak.

Najavio je Obrvan da šale neće biti, da se mora poštovati disciplina i, sudeći prema prvoj utakmici, igrači i on funkcioniraju savršeno. Čini se da je Obrvan donio i ono što su sami igrači nagovještavali, a to je novi štih, nešto što će ih prodrmati.

Protiv Austrije smo gledali jedan novi tim, koji čine isti igrači kao ranije, pa se nadati da će moći nastaviti u ovom ritmu i doći do Evropskog prvenstva.

Ivica Obrvan rođen je 2. juna 1966. godine u Metkoviću. Igrao je za hrvatsku reprezentaciju i klubove Metković, Zagreb te njemački Post Šverin. Kao trener bio je na klupi Metkovića, Gorenja, Zagreba, Šamberija i reprezentacije Sjeverne Makedonije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.