LIČNOST DANA

Nusret Selimović: Profesionalac na čelu policije KS

Komesar Selimović uspješno odolijeva političkim pritiscima

Selimović: Ambasada SAD prepoznala njegov rad. Agencije

Piše: D. H.

25.3.2021

Erik Nelson (Eric), ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH, jučer je uručio zahvalnicu Nusretu Selimoviću, komesaru MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako je navedeno na Twitteru Ambasade SAD, ova zahvalnica je priznanje za vodstvo i posvećenost građanima BiH i Američkoj ambasadi u 2020. godini.

Iako je, očekivano, suočen s brojnim pritiscima, Selimović je na mjestu komesara ostao iznad svega profesionalac koji ne dozvoljava političko uplitanje u rad policije.

U policijskim krugovima u Sarajevu nije nepoznato da direktor OSA-e Osman Mehmedagić Osmica i SDA, na različite načine i posredstvom sebi odanih medija, žele da Selimovića, a time i policiju KS, stave pod kontrolu, ali on uspješno odolijeva ovim nečasnim pokušajima.

Nusret Selimović, glavni inspektor policije, na poziciju komesara Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo imenovan je odlukom Vlade Kantona Sarajevo od 13. avgusta 2019. godine, čime mu je

dodijeljen čin generalnog inspektora policije. U policijskim strukturama je od 1991. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.