LIČNOST DANA

Fuad Halilović: Srce za oboljele

Jedan je od najzaslužnijih što akcija prikupljanja kose i izrade perika za oboljele mališane rezultira osmijehom

Halilović: Perike izrađuje besplatno. Avaz

A. Bajramović

12.4.2021

Uz hiljade donatora kose, članove Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”, vlasuljar Fuad Halilović jedan je od najzaslužnijih što akcija prikupljanja kose i izrade perika za oboljele mališane rezultira osmijehom.

Mladić koji je kao dijete pobijedio opaku bolest danas je posvećen djeci koja prolaze isto što je i on, a jedina nagrada upravo su osmijesi djece, jer Halilović perike izrađuje besplatno.

Da bi izradio jednu potrebne su mu dvije sedmice, a do sada je, kroz akciju “Moja kosa, tvoja kosa”, zahvaljujući donatorima, mališanima darovano oko 40 perika.

Tokom dugotrajnog i mukotrpnog liječenja, djeca koja boluju od raka izgube kosu, a osjećaj samopouzdanja i radosti kada dobiju periku, identičnu njihovoj ranijoj frizuri.

Do sada je oko 4.000 donatora kose učestvovalo u ovoj humanoj akciji, a osim ovog najvrjednijeg resursa potreban je i repromaterijal, pa bi pomoć u tom smislu mnogo značila, jer Zavod zdravstvenog osiguranja FBiH ne izdvaja sredstva za ovu vrstu medicinskog pomagala. Osim djece oboljele od raka, Halilović i tim udruženja nastojaće pomoći i mladima koji boluju od trajnog gubitka kose, kojih je sve više u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.