LIČNOST DANA

Admir Kapo: Sačuvati bh. ekonomiju

Do nas je hoćemo li konačno shvatitida je naša voda kvalitetnija od uvozne

Kapo: Udruženje "Kupujmo domaće". Arhiv

Al. B.

21.6.2021

Svaki njegov istup u javnosti, s egzaktnim pokazateljima koje prati, prikuplja i analizira, šokira bh. javnost i na najbolji način ilustrira naš nemar prema samima sebi. Predsjednik Udruženja “Kupujmo domaće” Admir Kapo nedavno je u izjavi za naš list upozorio da je vanjskotrgovinski deficit naše zemlje u 2020., samo za vodu, meso i mlijeko, iznosio oko 400 miliona maraka.

Poražavajuće je i to što smo za samo pet mjeseci ove godine za flaširanu vodu iz uvoza dali 66 miliona KM, dok smo za našu vodu plasiranu u inozemstvo dobili tek oko 15 miliona KM. Iako bi na ove podatke trebali reagirati zvaničnici, mukotrpna borba s vjetrenjačama već godinama pripada pojedincima poput Admira Kape.

Sporo shvatamo da naš život zavisi od punjenja domaćih budžeta, ali osnivač Udruženja “Kupujmo domaće” nastavlja činjenicama demaskirati našu naivnost i nebrigu. Do nas je hoćemo li se svaki put iznova šokirati ili konačno shvatiti da je naša voda kvalitetnija od uvozne. Do vlasti je hoće li nastaviti raditi u interesu uvoznih lobija ili početi konkretnije podržavati proizvodnju hrane u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.