LIČNOST DANA

Lejla Tanović: Dvostruki trijumf

Naša najbolja biciklistkinja u Češkoj deklasirala protivnice

G. Š.

Tanović: Slijedi jedna od najtežih utrka u Evropi

Foto: Agencije


Četverostruka balkanska prvakinja i najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović osvojila je UCI C1 utrku u Češkoj. Na stazi dugoj 85 kilometara, sa 2.500 metara visinskog uspona Tanović je odnijela pobjedu s prednošću većom od 11 minuta ispred drugoplasirane Nikol Flašarove iz Češke.

Tanović je trenutno u sjajnoj formi, tako da je dan nakon utrke u Češkoj nastupila na utrci Premijer lige BiH, na kojoj je, također, osvojila prvo mjesto.

Naša takmičarka trenutno zauzima 23. mjesto na svjetskoj ranking listi, a nakon upisa bodova iz Češke očekuje je dodatni napredak.

Naredno takmičenje na kojoj je planiran nastup bh. reprezentativke je UCI HC kategorija u Italiji, koja je jedna od najtežih utrka u Evropi.

Lejla Tanović rođena je 19. juna 1994. godine u Udinama. Takmiči se u kategorijama planinskog i drumskog biciklizma. Prva je biciklistkinja iz BiH koja je potpisala ugovor za profesionalni biciklistički tim. Ovim se sportom počela baviti sa 15 godina u Klubu brdskog biciklizma ''Plus''. Višestruka je šampionka BiH i Balkana.

Više o temi Ličnost dana

LIČNOST DANA
Ismet Škulj: Kilometri za oboljele
LIČNOST DANA
Lebron Džejms: Već 18 godina ima MVP glas
NA VRH

Podijeli članak na