LIČNOST DANA

Suzana Radanović: Borba za našu djecu

Bije tešku bitku za istinu o smrti sina Davida Dragičevića

Radanović: Nakon tri godine prvi nagovještaj pravde. Avaz

Al. B.

7.7.2021

Nakon tri godine borbe s okoštalim, kriminaliziranim i bezosjećajnim sistemom, porodica ubijenog dječaka Davida Dragičevićadoživjela je prvi nagovještaj pravde. Hrabra Davidova majka Suzana Radanović, žena koja se u borbi za istinu o smrti svoga sina nije povlačila ni pred policijskim kordonima u Banjoj Luci, izrazila je radost što je bila u mogućnosti da u Državnom tužilaštvu da izjavu u svojstvu svjedoka i što je vidjela spremnost da se istraga konačno obavi profesionalno, a ubistvo dječaka Davida rasvijetli.

Davidovi roditelji Davor Dragičević i Suzana Radanović od početka biju tešku, neravnopravnu bitku u državi u kojoj se, osim korupcije i kriminala, pokušavaju zataškati i na krivi trag usmjeriti i tako teška krivična djela poput ubistava djece. Nakon gušenja protesta u Banjoj Luci, ogorčena porodica ekshumirala je Davidovo tijelo i sahranila ga u Austriji, svoju borbu nastavljajući pravnim putem, uz pomoć advokata Ifeta Ferageta, čovjeka koji je svojim radom i upornošću zadužio ne samo one koje zastupa već i sve nas.

Borba majke Suzane i oca Davora, iako mukotrpna i teška, nije samo njihova već i svih nas koji sanjamo državu u kojoj je zakon isti za sve i u kojoj naša djeca barem neće morati strahovati za vlastiti život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.