LIČNOST DANA

Asmir Begović: Golman i strijelac

U debiju za Everton bh. internacionalac proglašen igračem utakmice

Begović: Dobro izdanje novog golmana Evertona. Agencije

Piše: N. D.

27.7.2021

Asmir Begović imao je idealan debi za Everton. “Karamele” su osvojile Florida kup pobijedivši Milonaris nakon jedanaesteraca, a najzaslužniji za to bio je bh. golman.

Uz sve dobro što je prikazao tokom regularnog dijela, Begović je bio sjajan i u penal seriji, a na kraju je sve „zapečatio“ golom s bijele tačke. Nije ni čudno što je proglašen igračem utakmice.

Everton je, bez obzira na to što u svojim redovima ima reprezentativnog Džordana Pikforda (Jordan Pickford), napravio dobar posao. Dolazak Begovića, vrhunskog profesionalca, daje im dodatnu sigurnost da će na golu imati pouzdanog čuvara mreže u svakom trenutku, pišu Englezi.

Ono što je vrlo bitno i za samog Begovića su reakcije navijača, koji su oduševljeni onim što je pokazao i svakako mu to može biti vjetar u leđa. Nema sumnje da ga sve ovo kandidira za novi poziv reprezentacije BiH, iz koje je, uz dosta čudne okolnosti, nestao prije nekog vremena.

Asmir Begović rođen je 20. juna 1987. godine u Trebinju. Branio je za mladu reprezentaciju Kanade, ali je 2009. godine debitirao za „A“ selekciju BiH. Za „Zmajeve“ je sakupio 63 nastupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.