KOMENTAR DANA

Oni ne jedu ovaj hljeb

To što je narodu svaka marka bitna za preživljavanje, njih ne zanima, jer oni imaju sve

Vapaj poljoprivrednih proizvođača u Bosni i Hercegovini niko ne čuje. Agencije

Piše: Nermin Demirović

1.9.2021

Vapaj poljoprivrednih proizvođača u Bosni i Hercegovini da im se pomogne vezano za probleme koje je izazvala suša vlasti u našoj zemlji, jednostavno i bez imalo problema - ignoriraju.

Poslovično nespremni, a počesto i nezainteresirani, oni koji drže funkcije u ovoj Bosni i Hercegovini nemaju problem s tim što bi u narednim danima mogao poskupjeti hljeb. To što je narodu svaka marka bitna za preživljavanje, njih ne zanima, jer oni imaju sve.

I kada ne rade, a baš rijetko rade, njima će njihovo leći, pa zašto bi ih zanimalo to što će zbog suše skočiti cijena pšenice, a samim tim i hljeba.

Oni ionako ne jedu ovaj hljeb s mnoštvom kora kojeg je narod više gladan nego sit. Oni ne žive život ovih naših građana i za njih ne postoji nijedan problem koji bi ih uzrujao.

Možda samo gubitak fotelja, ali, kako su vispreni u manipulacijama, uvijek su oni čvrsto na svojim pozicijama.


Nermin Demirović. Avaz

Pšenica je nebitna, osim ako nije srpska, hrvatska i bošnjačka. Da se tu može nešto zakuhati, onda bi se itekako aktivirali da zaštite navodne nacionalne interese. Ovako, nema ih nigdje.


A možda pšenica i nije baš toliko profitabilna pa im i to umanjuje interes.


Jednostavno je tal premali da nahrani njih i njihova pokoljenja, a narod će se već snaći i s ono malo hljeba koje kupi po ovim ili onim cijenama.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.