KOMENTAR DANA

Sebija protiv Seke

Kada bi se bezobrazluk Izetbegovića mogao pretvoriti u energiju, BiH ne bi bili potrebni ni Blok 7 ni hidrocentrale

Sebija Izetbegović. Agencije

Danijal Hadzovic
Piše: Danijal Hadžović

16.9.2021

Nakon što je Tužilaštvo KS potvrdilo da je formiralo predmet te da će se provjeriti obrazovanje Sebije Izetbegović direktorica KCUS-a se napokon oglasila.

Veli Sebija - ili Seka, kako joj tepaju bližnji i potčinjeni - da je njena akademska karijera neupitna te da će tužiti sve one koji su je dovodili u pitanje. Također poziva na prekid „odvratne i agresivne“ hajke na nju te usput poručuje da ona neće zapošljavati preko veze i bez konkursa niti lagati pacijente o dijagnozama.

Ovo što ste upravo pročitali nije šala. Osoba koja je na mjesto direktorice najvažnijeg kliničkog centra u zemlji uhljebljena glasovima i „nesebičnim“ zalaganjem stranke koju vodi njen muž poručuje da se kod nje neće zapošljavati preko veze!

Osoba iz stranke čiji botovi godinama vrše zvjerski linč i napade prema svakom ko izjavi ili otkrije bilo šta negativno o njoj ili njenom suprugu, te zbog toga čak stižu i do krivičnih sudova, žali se na hajku, i to „odvratnu i agresivnu“!

Direktorica ustanove u kojoj se na intenzivnu njegu instaliraju kriminalno nabavljeni trulja respiratori, iako i njihovo uputstvo za upotrebu govori da su u pitanju prijenosni uređaji, a porodice preminulih tuže ovu instituciju i njenu direktoricu zbog nesavjesnog liječenja, drži pridike o laganju pacijenata i savjesnom liječenju!

Uistinu, kada bi se bezobrazluk mogao pretvoriti u energiju, BiH ne bi bili potrebni ni Blok 7 ni hidrocentrale. Bezobrazluk Izetbegovića mogao bi pokretati čitavu zemlju.

Nažalost, jedina energija koju nam njihov bezobrazluk donosi je ona razarajuća - ona koja bolnice pustoši od nepodobnih ljekara i stručnjaka, koja devastira državne institucije, pustoši javne kompanije, tjera mlade iz zemlje te neprekidno emitira beznađe, tenzije, mržnju i letargiju.

I već je krajnje vrijeme da se tom bezobrazluku stane ukraj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.