LIČNOST DANA

Edin Džeko: Ponovo oduševio

Dijamant još jednom pokazao svoju klasu

Džeko: Postigao dva gola protiv Bolonje. Agencije

Piše: E. Ć.

20.9.2021

Kapiten nogometne reprezentacije i jedan od najboljih, ako ne i najbolji bh. igrač svih vremena Edin Džeko ponovo je zablistao.

Iako nije bilo planirano da igra utakmicu protiv Bolonje (6:1), Džeko je zbog povrede svog saigrača Hoakina Koree (Joaquin Correa) ušao u igru te je s dva gola potopio izabranike Siniše Mihajlovića. Naročito je oduševio drugim pogotkom, kada je iz teške pozicije i skoro mrtvog ugla matirao Lukaša Skorupskog (Lukasz).

Italijani su zbog Džeke na sva zvona uzvikivali njihovo poznato „Mama Mia“, oduševio je i španske medije, ali je zadivio i onu najtežu publiku - našu, bosanskohercegovačku.

Edinovi dežurni kritičari javljali su se iz mišije rupe, nakon što se on nije uspio upisati u listu strijelaca protiv Kazahstana, Sampdorije i Real Madrida, a onda su, nakon meča s Bolonjom, krenuli da Dijamanta zasipaju hvalospjevima, kao da ga prethodno nisu žestoko kritizirali.

Edin Džeko rođen je 17. marta 1986. godine u Sarajevu. Ponikao je u Željezničaru, a onda je uslijedila avantura. Od Češke i Teplica došao je do Volfsburga pa je onda igrao u Mančester sitiju, da bi ga put nanio u Italiju. Romu je napustio kao treći strijelac u historiji kluba, a kao šlag na tortu jedne bogate karijere došao je prelazak u slavni Inter

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.