KOMENTAR DANA

Ruke i noge

Osporavani selektor s reprezentacijom BiH u posljednje vrijeme ima igru i rezultate, ali posao nije završen

Reprezentacija BiH. Agencije

Piše: Nermin Demirović

14.10.2021

Kada se ukazao kao jedan od kandidata za klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivajlo Petev (Ivaylo) dočekan je ne baš blagonaklono. Malo zbog nekih njegovih ranijih rezultata, dijelom jer mu je protukandidat bio Sergej Barbarez, a ponajviše zbog načina na koji je postavljen.

I potpisnik ovih redova je bio kritički raspoložen prema dolasku bugarskog stručnjaka. U jednom društvu je i sam selektor Petev rekao kako o njemu autor ovog teksta piše kao da nema ni ruke ni noge. Nije baš priča išla tako daleko, nije baš da se u tekstovima ulazilo u anatomiju tijela Peteva, ali kritika je bilo itekako.

Sada stoji činjenica da osporavani selektor s reprezentacijom BiH u posljednje vrijeme ima igru i rezultate, ali isto tako stoji i činjenica da će se još dosta znoja morati proliti kako bi se stiglo do Svjetskog prvenstva.

Zanimljivo je bilo nakon remija u Ukrajini vidjeti društvene mreže, hvalospjeve na račun Peteva. Pohvale jeste zaslužio, zajedno sa svojim timom, tu nema dileme, ali, kao što jedna pjesma kaže, „daleko je raj“...

Brojem i slovom, pred Petevom i reprezentacijom BiH su četiri utakmice. Dvije u grupi, a zatim dvije u baražu i niti jednu ne smijemo izgubiti. Petev, definitivno, ima ruke i noge, tu nikada nije ni bilo dileme, počeo se nametati i rezultatima, ali, ako izgubi bilo koju od četiri utakmice, cilj neće biti ispunjen.

Dakle, ponovo smo u euforiji, a da ona nema ama baš nikakvog osnova. Tu su i pozivi da svi oni koji su kritizirali Peteva povuku riječ.

Može, a evo ponude selektoru. Uđi u baraž, plasiraj se na SP i stiže izvinjenje. Ako treba, i velikim slovima. Onaj drugi ishod, recimo, da ne odeš ni u baraž, sada ne trebamo prizivati, jer valjda svi želimo dobro bh. nacionalnom timu.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.