KOMENTAR DANA

Koliko ulja, Fadile

Do nekog novog gostovanja premijera, kada ćemo dobiti egzaktne podatke „koliko možemo“, građani znaju koliko ne mogu

Fadil Novalić, prvi čovjek Vlade FBiH. Agencije

Piše: Nermin Demirović

22.10.2021

Antologijska izjava „manje litara ulja...“, koju je „ispalio“ Fadil Novalić, prvi čovjek Vlade FBiH, od sjajnog skeča polako je prešla u najbolje oslikavanje bh. svakodnevice.

Narod, onako zbunjen, vjerovatno, nije baš shvatio raniju Fadilovu računicu, ali svoju itekako shvata. Danas više nije moguće za iste pare kupiti ni 37 posto manje ulja. Mjesec od nove Fadilove brljotine može se, sigurno, kupiti daleko manje.

Opet, vjerovatno, ulje nije skuplje, samo ga se može kupiti manje. Do nekog novog medijskog gostovanja stručnog nam premijera, kada ćemo dobiti egzaktne podatke „koliko možemo“, građani znaju koliko ne mogu.

Na stranu svaka moguća šala, malo kome je u ovoj zemlji do šale. U zemlji gdje novalići ne osjećaju bilo kakvu dogovornost i stid zbog toga što svakodnevno cijene divljaju, a da pri tome ne čine ništa.

Možda je i kasno da se mnogima pomogne, jer mnogi su već u dugovima do guše i preživljavaju uz pomoć trikova, ali ovakve stvari ozbiljni političari preduprijede mnogo ranije. Robne rezerve, recimo...

Da li je to nekada bilo u glavi onima koji godinama ovaj narod zaluđuju nacionalnim mržnjom kako bi prikrili svu nesposobnost vođenja države? Da ne govorimo o poticajima našim proizvođačima koji su trebali dugoročnije stvari učiniti stabilnijima.

Ruku na srce, kapacitet je to ljudi od kojih malo ko očekuje neke lucidne poteze za dobrobit naroda. Energiju čuvaju za ono što samo njima i njihovima donosi korist. I bez brige, neće tu biti promjena, pa kako nam bude.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.