KOMENTAR PETKOM

Kuda dalje, Milorade

Ne štite ga ni imunitet ni Ustav jer zakoni su jasni, koliko god ih on drugačije predstavljao

Milorad Dodik. ARMIN DURGUT / PIXSELL

Piše: Miralem Aščić

24.12.2021

Stara narodna poslovica kaže: „Pas ne laje zbog sela, nego zbog sebe.“ Tako bi se mogle tumačiti i izjave nervoznog Milorada Dodika, lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH, u kojima neosnovano navodi da su istrage Tužilaštva BiH, potezi međunarodne zajednice i SAD usmjerene na rušenje Republike Srpske!

Jer Dodik, koristeći se oprobanim receptom da sve što radi, radi u interesu RS, već je viđen i izlizan fol, u kojem, služeći se navodnom brigom za građane, ustvari, spašava samo sebe.

Prvo, od sankcija Amerike, ovoga puta i finansijskih, ali i robije za postupke i napade na ustavni poredak ove zemlje koje je započeo prije nekoliko mjeseci.

I očito, Dodik ne planira stati. U svom „ludilu“, u kojem je jedini cilj da zaštiti svoj novac, što je nedavno u intervjuu kazao i specijalni izaslanik za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar (Gabriel Escobar), nastavlja po starom.

Želi zabraniti rad Tužilaštva i Suda Bosne i Hercegovine na teritoriji RS, želi svoj VSTV, svoju vojsku, policiju. Želi obavještajnu službu...

Dodik ustvari želi prebaciti nadležnost na RS svih onih institucija koje će ga štititi od onoga što radi posljednjih deset godina, a to je svjesno urušavanje državnih institucija.

Vrijeme je da se konačno zaustavi. Istraga Tužilaštva BiH stigla je u pravi tren. I zbog toga je Dodik nervozan. Ne štite ga ni imunitet ni Ustav jer zakoni su jasni, koliko god ih on drugačije predstavljao.

Dodiku prijeti samo zatvor. Toga je svjestan. Ma koliko se pokušao spasiti prijenosom nadležnosti. Pa je onda logično pitanje za lidera SNSD-a - kuda dalje, Milorade?

Vrijeme je da se urazumi, dok ne bude kasno!


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.