LIČNOST DANA

Huso Sinanović: BiH ima novog heroja

Spašavanjem djevojke iz nabujale Bosne vratio nadu da dobrote još ima

Piše: Al. B.

30.12.2021

Sinanović: Pokazao veliko srce. Avaz

Huso Sinanović iz Vogošće još jedan je od heroja iz komšiluka koji su se u odsudnim trenucima našli na pravom mjestu, pokazali svoje veliko srce i vratili nadu u teškim vremenima da dobrota još stanuje među nama. Spremnost da se u nevolji pritekne u pomoć, pa i u situacijama kada riskirate i vlastiti život, najbolji je dokaz da su dobri, hrabri ljudi svuda oko nas.

Svoju hrabrost Huso je pokazao tokom spašavanja maloljetne djevojke iz nabujale rijeke Bosne u naselju Svrake kod Vogošće. Nakon što je ugledao kako se bori za život, Huso je bio jedini od očevidaca koji je bez razmišljanja krenuo da je spasi.

Na kraju je ušao u Bosnu i uspio je izvući. Oni koji ga bolje poznaju kažu da se i Huso plaši vode, da nije vješt plivač, pa je ovakav gest nakon svega još značajniji.

A kako obično i bude s herojima, nakon što je spasio jedan dječiji život skromni Huso Sinanović se vratio svojoj svakodnevici i borbi za egzistenciju porodice. Novinarima je kazao da su mu u najtežim momentima pred očima bile slike njegove kćerke, koja je malo mlađa od djevojčice koju je spasio.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.