KOMENTAR DANA

Novo zanimanje

Kako se čini, uskoro bi se kroz obrazovni sistem mogao osposobljavati kadar za brzu promjenu cijena

Gotovo je nevjerovatno kojom brzinom cijene u ovoj zemlji rastu. ILUSTRACIJA

Piše: Nermin Demirović

7.2.2022

Da se niko od vladajućih neće ni „počešati“ zbog neimaštine građana, koji iz dana u dan pokušavaju izaći iz bezizlazne situacije, uvjetovane stalnim poskupljenima u Bosni i Hercegovini - nije ništa novo.

Navika iz vremena velikih donacija je ostala. Krčmi se budžetsko, a građani će se već snaći. Smislit će već oni priču o nekim navodnim mjerama ili sve gurnuti ukraj novom međunacionalnom svađom, a narod će gladovati.

Gotovo je nevjerovatno kojom brzinom cijene u ovoj zemlji rastu. Više se ne radi o mjesecima, pa ni danima. Kao da iz sata u sat na policama dolazi do izmjene cijena.

Možda je najbolje pitanje kako se tako brzo korigiraju sve cijene na policama. Prema svemu sudeći, u Bosni i Hercegovini se formiralo novo zanimanje - ono „za brzo mijenjanje cijena“, a kako stvari stoje, uskoro bi se kroz obrazovni sistemi mogao osposobljavati kadar za ovu namjenu.

Nimalo nije smiješno to što će ponovo neki od ovih na vlasti izaći javno i reći kako se ipak ovdje dobro živi. Možda će neka ministrica ljudima objasniti kako su ustvari paraziti, dok njoj uredno liježu hiljade maraka.

Ruku na srce, malo je normalnih koji od njih očekuju da suosjećaju s narodom, pa se tako može razumjeti ministrica i njoj slični, ali ima li kraja. Dokle planiraju mrcvariti svoj narod, onaj narod koji ih, ako ništa drugo, već godinama drži u udobnim foteljama.

Na stranu što je naš narod „lud“, ni to niko ne može poreći, ali kako se ovdašnjim vlastodršcima dosad nije „omakla“ barem jedna ozbiljna mjera, kako bi se, ako ništa drugo, uposleni na promjeni cijena malo odmorili, a narod prodisao.

To je već podatak za anale.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.