LIČNOST DANA

Adis Arapović: Političko-svingerski papci

Priča o životu bračnog para Arapović se, izgleda, otvara

Arapović: Kukavičije jaje Koaliciji “Država”. Arhiv

R. I.

24.5.2022

Ovih dana, uoči početka predavanja lista za naredne izbore, veći broj medija bavi se fenomenom političkih papaka, odnosno onima koji su zbog korupcije promijenili stranačke dresove. Među njima, zahvaljujući Face TV-u, u prvi plan izbili su Adis i Adisa Arapović.

Nesretni Adis je u polemici u TV duelu s Anisom Krivićem brutalno slagao javnost da njegova supruga navodno nije izabrana u tri nadzorna i upravna odbora, ali su dokumenti koje je objavio SBB pokazali potpuno suprotno. Ne samo da je ona imenovana već je, suprotno zakonu, sakrila prilikom apliciranja svoje ranije izbore u nadzorne odbore, što je krivično djelo.

U želji da se osveti, Arapović je Koaliciji “Država”, kao kukavičije jaje, podvalio navodno zajedničko oglašavanje protiv SBB-a.

Međutim, plan da sakrije obiteljski kriminal nije uspio i za očekivati je reakciju nadležnog tužilaštva.

Inače, Adis Arapović je u SBB došao nakon što mu se tzv. nevladin sektor zahvalio na saradnji. Na listi za Federalni parlament nije uspio da izbori direktan plasman ličnim glasovima, kao ni njegova supruga na državnom nivou. Kasniji rasplet je pokazao da je Arapović nemoralan političar koji je ukrao kompenzacijski mandat od ove stranke.

Još gore, osim mjesečnog iznosa od 7.000 - 8.000 maraka koji stječu političkim djelovanjem bez izbornog legitimiteta, sada se uistinu otvara priča ko su zaista ovo dvoje pompezno najavljivanih novih lica u politici.

Ispostavilo se da se radi o političkom boflu, osobama sklonim političkom i svakom drugom svingeraju, ali i onima koje uglađeni Krivić nije htio javno obrukati na Face TV-u.

Kao što je poznato, Krivić je bio inspektor za visoko obrazovanje u KS i na njegov sto su dolazile prijave protiv onih što su svoje asistente zaključavali u učionicu i probali da ih obljube, ali i onih koji su bili u stanju da stranačke vozače u autu seksualno uznemiravaju dok su na radnom mjestu. Da se ne govori o pokušajima tenderskih pljački preko kumovskih shema, što su spriječili izabrani tadašnji dužnosnici na nivou KS ili višem.

Zato je najgore kada ta vrsta ljudi počinje da dijeli moralne lekcije svim mogućim strankama i liderima, misleći da će se svi uplašiti njihovih perverznosti koje probaju da instaliraju u politički život BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.