KOMENTAR DANA

Tovljenje Zahiragića

I dok je Haris Zahiragić izvodio vlastite performanse, njegove kolege iz SDA su sebi osigurale dodatnih 500 KM

Danijal Hadžović

Haris Zahiragić

Foto: Arhiva


Na prosječnu plaću koja iznosi oko 6.000 KM i najviša je u regiji, bh. parlamentarci su glasovima vladajuće većine sebi dodali još 500 KM. Teška su vremena, inflacija je, došlo je do poskupljenja svega, pa je, kako to već tradicija političkog besramlja i bijedništva u ovoj zemlji nalaže, red da i njihove plaće, koje sami sebi određuju, prate poskupljenja.

Elem, 500 maraka više imat će zastupnici istog onog parlamenta koji prošle godine uglavnom nije ni radio i koji nije ispunio nijedan od 14 uvjeta potrebnih za EU kandidaturu.

Naravno, SNSD i HDZ nisu blokirali Parlament kada je, zajedno s budžetom, trebalo usvojiti i povećanje plaća, kao što ni SDA i njihov satelit DF ovaj put nisu spašavali BiH. Odbrana od pljačke ipak nije na listi prioriteta u odbrani BiH. Jer, kada su u pitanju predebeli novčanici političara i njihove vlastite privilegije, tu onda u trenu prestaju svi međuetnički animoziteti i zategnuti odnosi.

  • Danijal Hadžović

    Danijal Hadžović

    Foto: Avaz


Jedino je čudno što su bili skromni pa su sebi digli plaće za "samo" 500 KM, a ne za 2.000 ili 3.000 KM. Reakcija građana bi, naime, vjerovatno bila ista – nikakva. S izuzetkom nekolicine medija koji su izvijestili o ovoj sramoti, opća javnost imala je preča posla. Naime, povećanje plaća desilo se u jeku po njihov život krucijalnih pitanja i izazova poput toga da li u 21. stoljeću pripadnicima ugrožene manjine treba dozvoliti pravo na javno okupljanje i iskazivanje svog stava, a izuzetno ih je uzbudio i jedan goli penis na ulici, toliko da je mobilizirao i kompletnu sarajevsku SDA.

I dok je Haris Zahiragić izvodio vlastite performanse prekidanja "sodome" i branjenja ugroženih građana od slovenskog penisa, njegove kolege iz SDA su sebi osigurale dodatnih 500 KM iz vašeg novčanika sebi u džep.

I tako, tovite Zahiragića i zahiragiće na budžetu svojim poreznim novcem, a vama će na kraju od crkavice koju zarađujete i astronomske inflacije ostati penis. Ali ne onaj od slovenskog glumca.

NA VRH

Podijeli članak na