LIČNOST DANA

Hasan Salihamidžić: Stvara novi šampionski tim

Braco u Bajern ovog ljeta doveo pet zvučnih pojačanja

A. V.

27.7.2022

Salihamidžić: Veliki posao. AVAZ

Minhenski Bajern jučer je predstavio još jedno pojačanje za novu sezonu. S Bavarcima je petogodišnji ugovor potpisao francuski vunderkind Matis Tel (Mathys), napadač kojeg nazivaju „novim Mbapeom“, a koji je stigao iz Lila u transferu vrijednom 20 miliona eura.

To je još jedan veliki posao Hasana Salihamidžića, bivšeg bh. reprezentativca, a sadašnjeg sportskog direktora Bajerna. Prije Tela Braco je ovog ljeta u Minhen doveo Sadija Manea iz Liverpula (32 miliona eura), Matajsa de Lihta (Mathijs De Ligt) iz Juventusa (67 miliona eura) te Ajaksov dvojac Rajana Gravenberha (Ryan Gravenberch – 18,5 miliona eura) i Nusaira Mazrauija (Noussair Mazraoui).

Time su Bavarci najavili još jednu šampionsku sezonu u kojoj će braniti naslov prvaka u Bundesligi, ali i napasti sedmu titulu prvaka Evrope.

Hasan Salihamidžić rođen je 1. januara 1977. godine u Jablanici. Profesionalnu karijeru počeo je u HSV-u, ali je najuspješniji period imao u Bajern Minhenu, za koji je igrao devet godina i za to vrijeme osvojio 16 trofeja. Kasnije je nosio dres Juventusa i Volfsburga, a od 2017. nalazi se na funkciji sportskog direktora bavarskog giganta.

Salihamidžić je jedan od najboljih fudbalera koje je BiH ikada imala, a za našu reprezentaciju odigrao je 42 utakmice i postigao šest golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.