KOMENTAR DANA

Pristojne žene

Ogromnu zadaću zadale su svim damama koje će na istom mjestu, istim tepihom prodefilirati narednih noći, ali i godina

SFF 2022. godine će zasigurno ostati upamćen po dugim bijelim haljinama glumica Jasne Đuričić i Tatjane Šojić. Avaz

Piše: Adela Kukić

17.8.2022

U glavnom gradu BiH u toku je Sarajevo Film Festival (SFF), a glamur u samom centru prijestonice, osmijesi i graja pokazuju da se „život vratio u grad“. Sarajevo je opet postalo centar regiona u koji pristižu svjetske i regionalne zvijezde. Na crvenom tepihu se smjenjuju glumci, muzičari, političari, top-modeli i ostale javne ličnosti.

Iako su prethodnih godina najviše pažnje izazivale ekstravagantne modne kombinacije, koje su dakako hrabro obučene za oštri sud javnosti, SFF 2022. godine će zasigurno ostati upamćen po dugim bijelim haljinama glumica Jasne Đuričić i Tatjane Šojić.

Ovaj put nije bilo dvojbe. U medijima je odjeknulo kako su drugu noć SFF-a ove dvije glumice zasigurno ukrale šou. Društvenim mrežama su s oduševljenjem dijeljene fotografije na kojima poziraju onako elegantne, nasmijane i ponosne.

Lijepe su zaista te bijele haljine. Dostojne crvenog tepiha. Međutim, ono što je posebno zanimljivo je da su ove godine najviše pažnje privukle žene koje su obučene. Ustvari, bolje reći, pristojno obučene. Bez dubokih izreza, šliceva i „atributa“ koji kipe na sve strane. S decentnim nakitom i još decentnijom šminkom.

Ogromnu zadaću zadale su svim damama koje će na istom mjestu, istim tepihom prodefilirati narednih noći, ali i godina.

Iako se o ukusima ne raspravlja, o neukusu bi svakako trebalo, makar zbog onih djevojčica koje kao spužva upijaju sve što vide i čuju, a kako bi, u kasnijim godinama, znale da između ženstvenosti i vulgarnosti ne stoji znak jednakosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.