KOMENTAR DANA

Bakirov rat s Amerikom

Samo je potpuni idiot mogao pomisliti da bi mu takve politike zaista mogle proći u srcu Evrope

Izetbegović: Posljednji napad na Američku ambasadu nastavak sulude i samoubilačke politike. Armin Durgut / Pixsell

Piše: Danijal Hadžović

23.12.2022

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država odgovorila je na optužbe formalnog lidera dinastije Bakira Izetbegovića, koji je nedavno kazao kako je visoki predstavnik pod njihovim utjecajem te da se Ambasada SAD bavi samo kompromitacijom SDA. Iz Ambasade su još jednom naglasili da pružaju punu podršku visokom predstavniku u osiguravanju funkcioniranja institucija Bosne i Hercegovine i njihovih mehanizama podjele vlasti.

Posljednji napad na Američku ambasadu nastavak je sulude i svakako samoubilačke Izetbegovićeve politike, s kojim više ne želi niko sarađivati. Prozivanjem Sjedinjenih Država Izetbegović se pridružio hajci svojih obavještajnih struktura i botovskih brigada koje sedmicama unazad šire idiotske teorije zavjere o navodnom paklenom planu Amerike da razbije Bošnjake i potrebi da se ovaj narod okrene ka Istoku.

A okretanje ka Istoku bilo je upravo ono što je Izetbegović radio prethodnih godina. Sastajanje s članovima “Muslimanskog bratstva”, potpuno potčinjavanje Erdoanu (Erdogan) u vremenu kad je zatezao svoje odnose sa Zapadom, šurovanje s predstavnicima iranskog zločinačkog teokratskog režima, sve uz brojne korupcijske skandale i uzurpaciju pravosuđa, samo su neki od brojnih pokazatelja da je Izetbegović odlučio gurati prste u oči Zapadu te uvesti i provoditi antiliberalne politike s Istoka, direktno suprotstavljene temeljnim zapadnim vrijednostima, za koje su se i Bošnjaci i Bosna i Hercegovina jasno opredijelili.

No, samo je potpuni idiot mogao pomisliti da bi mu takve politike zaista mogle proći u srcu Evrope. Takvim kursom Izetbegović je bošnjačku politiku najprije izolirao od njenih najvažnijih zapadnih saveznika, a potom upalio crveni alarm koji je zapadnim centrima signalizirao da su Bošnjaci krenuli pogrešnim putem.

Srećom, Bošnjaci su na posljednjim izborima takve politike jasno odbacili, a Izetbegoviću se smiješi dugotrajna opozicija.

I kako nesretnik na sve to reagira? Direktnim napadima na vodeću silu svijeta i najvažnijeg saveznika BiH i Bošnjaka. Samo naprijed, majstore, guraj u radikalizam, jer to je garant da će nam te trajno skinuti s grbače.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.