KOMENTAR DANA

U kom grmu leže Željko i Bakir

Prvaci SDA i DF-a nalaze se u svojevrsnoj diplomatskoj izolaciji i političkom karantinu

Željko Komšić i Bakir Izetbegović. Printscreen

Fadil Mandal

4.3.2023

Kako je lucidno na svom Facebook profilu prokomentirao ugledni sarajevski advokat Senad Bilić, Željko Komšić se za Dan nezavisnosti svašta nagovorio strancima i poručio im da neće oni donositi zakone i uređivati državu BiH, a samo dan-dva prije tog nastupa presavio je papir i uputio apelaciju protiv Dodikovog zakona o državnoj imovini baš Ustavnom sudu BiH, u kojem sjedi troje stranaca.

I, doista, sve su dobre odluke u korist države BiH donesene zahvaljujući upravo ovo troje stranaca u Ustavnom sudu BiH. Populista Komšić o tome, naravno, ne govori.

Lakše je sluđenim Bošnjacima prodavati priču o patriotama i izdajnicima... I "pokvarenim" strancima koji su nam bili dobri svih ovih godina dok su bez kalkulacija obuzdavali i blokirali srpsku i hrvatsku secesionističku politiku, a ne valjaju sada jer imaju druge favorite i jer na državnom i federalnom nivou postoji kvalificirana većina za formiranje vlasti bez SDA i DF-a, koje više nijedna ozbiljna stranka ne želi za partnere...

Avaz

I još su, pritom, i Komšić i Bakir Izetbegović svojim radikalizmom, antizapadnom retorikom, dugogodišnjim povlađivanjem i minimiziranjem korupcije u BiH sami sebe doveli u svojevrsnu diplomatsku izolaciju i politički karantin iz kojeg povremeno šalju otrovne poruke prema Evropi i Americi ne bi li nekako skrenuli pažnju na neudobnu, ali svakako zasluženu poziciju u kojoj se, očito, ne snalaze i teško se s njom mire.

U tom grmu, dakle, leže i Željko i Bakir, a ne u iskrenoj zabrinutosti za budućnost države BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.