LIČNOST DANA

Tomislav Kašljević: "Specijalac" za zvijezde

U Sarajevo je doveo projekt, s megazvijezdom Brusom Dikinsonom na čelu

Kašljević: Najteži, najzahtjevniji, ali najatraktivniji projekt. Avaz

24.3.2023

Sarajevska publika u srijedu navečer uživala je u svjetskom spektaklu „Jon Lord's Concerto for Group and Orchestra“, s megazvijezdom Brusom Dikinsonom (Bruce Dickinson) na čelu.

Bila je to neka druga dimenzija od onoga što je publika ostavila pred ulazom u dvoranu, bila je to svjetska priča koju jedna prijestonica zaslužuje, s 80 vrhunskih muzičara na bini, produkcijom na najvišem nivou.

Čovjek koji je preksinoć svijet doveo u Sarajevo je Tomislav Kašljević. On je producent koji radi vrhunske projekte u cijelom regionu. On je, još 2009. godine, prvi doveo Stinga na ove prostore, 2010. Paka de Lusiju (Paco De Lucia) u Sarajevo, 2020. „Gipsy Kingse“, također u Sarajevo. Potpisuje i „Indexe i prijatelje“, „Sevdah u Lisinskom“, producira „Đurologiju“ i šta sve ne.

Koliko god puta ponavljao da je koncerte najteže organizirati u BiH, on svaki put podiže vlastitu ljestvicu. Za koncert Brusa Dikinsona kaže da mu je bio najteži, najzahtjevniji, ali najatraktivniji projekt...

Nakon, naravno, vrhunskog profesionalizma u ovom poslu, Kašljevića pokreće i ogromna ljubav prema domovini. Ovaj Zeničanin sa zagrebačkom adresom često zna reći: „Mogu ja iz Bosne, ali Bosna ne može iz mene.“ I zato se često upušta u projekte za koje mnogi ne bi imali hrabrosti.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.