KOMENTAR DANA

Risto pozelenio

SDA je, najprije, poslije 30 godina otkrila da je HVO srušio Stari most, a onda i herojski stala u odbranu prava Bošnjaka da se poslije džume ne vraća

SDA: Propaganda radi punom parom i vikendom. Fena

Piše:

9.5.2023

Možda je SDA ispala iz vlasti, ali SDA propaganda radi punom parom, čak i vikendom. Utihne eventualno jedino tokom džume. 

Za vikend smo imali dva momenta. Snimak rušenja Starog mosta, koji prikazuje vojnike HVO-a i HV-a u trenucima dok ga gađaju, poslužio je kao novi povod emotivnog lešinarenja na ratnim traumama – sijaset političara, propagandista, botova i aktivista SDA iskoristio je snimak da još jednom alarmiraju javnost o izdaji trojke koja se nalazi u koaliciji s HDZ-om, strankom koja je stajala iza vojske koja je rušila Stari. Inače, to vam je ista ona stranka s kojom je SDA vezala zastave, potpisala Vašingtonski sporazum i 30 godina bezbrižno dijelila vlast te rastaljivala državne firme i resurse.

Negdje uporedo s njim pojavila se „zastrašujuća“ informacija plasirana od pudlica stranke cukećih nadimaka da ministar sigurnosti Nenad Nešić ide od kancelarije do kancelarije i vrši popis Bošnjaka koji su otišli na džumu. A znamo, od popisivanja do streljačkog voda krakat je put.

Da je Nešić nekompetentan za funkciju koju obnaša i da na njega ne vrijedi trošiti lijepe, a kamoli ružne riječi, nema spora, no ispostavit će se da sve što je Nešić radio jeste pokušaj dovođenja u red svog radnog okruženja, tj. popisivanja onih dobro poznatih neradnika i zgubidana koji se nakon džume ne pojavljuju na radnom mjestu. I ne lezi vraže, nisu bili u pitanju samo Bošnjaci nego pozamašan broj Bošnjaka, Srba i Hrvata kojih solidarno, uhljepski, nije bilo na poslu.

Tako je nešto što bi u normalnim okolnostima bio hvalevrijedan potez postalo popisivanje i diskriminiranje poštenih budžetskih Bošnjaka. Kao što smo i poslije 30 godina saznali da je HVO srušio Stari most. Kao što smo se jednog jutra probudili u aparthejdu i bez političkih prava, iako u stvarnosti Bošnjaci sad zapravo drže više ministarstava nego prije godinu. Kao i što su nam vascijeli Zapad, SAD i EU postali križarski din-dušmanin i vjekovni civilizacijski neprijatelj. Kao što su i…

Eh, možemo unedogled. Od SDA nikakva gadost više ne može iznenaditi, ali ovakva vrsta bezočne, agresivne i besramne propagande u kojoj se brutalno laže bez blama i za najgrđe stvari optužuje ljude bez posljedica nije viđena još od rata. Samo to nije radila naša strana, ali jesu strane onamo onih protiv kojih se kao bore. Risto pozelenio. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.