LIČNOST DANA

Benjamin Tahirović: Murinjov ratnik

Bh. fudbaler je ponovo odlično odigrao u dresu Rome

Tahirović: Privlači pažnju. Twitter

16.5.2023

Benjamin Tahirović, reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Rome, ponovo je oduševio u nastupu za svoj klub. On je u remiju s Bolonjom, u sklopu 35. kola Serije A, odigrao 76 minuta. Tahirović je u ovoj utakmici bio najbolje ocijenjeni igrač i još jednom je uspio pokazati sav raskoš svog talenta.

Njegove odlične partije su počele privlačiti pažnju brojnih klubova i mnogi su se raspitivali za njega. To je sigurno ostavilo utjecaj i na trenera Žozea Murinja (Jose Mourinho), koji ga ne želi izgubiti, a to je pokazao dajući mu priliku da započne utakmicu. Legendarni Portugalac ni poslije utakmice nije štedio riječi hvale za našeg fudbalera.

- Ako mu je glava "na mjestu", ide dobro, nevjerovatan je potencijal. Mentalno, mislim, nadam se da neću biti krivo shvaćen. Nekada je Bosanac, a nekad Šveđanin. Kada je Šveđanin, onda je tih i opušten, a kada je Bosanac, onda je moj ratnik. A kada je moj ratnik, s tehničkom kvalitetom koju posjeduje, pokazuje svoj nevjerovatni potencijal - rekao je Murinjo.

Tahiroviću sigurno slijedi uzbudljiva budućnost. Ostaje da vidimo samo da li će svoju budućnost graditi u dresu rimske „Vučice“ ili nekog drugog velikana evropskog fudbala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.