LIČNOST DANA

Simone Inzagi: Majstor za kupove

Bivši trener Lacija, a sada Intera u svojoj riznici ima šest trofeja

Inzagi: Inter igra i finale Kupa. AP

18.5.2023

Inter našeg Edina Džeke igrat će prvo finale Lige prvaka još od 2010. godine, kada je, predvođen Žozeom Murinjom (Jose Mourinho), pokorio Evropu, a velike zasluge za to idu treneru Simoneu Inzagiju (Inzaghi).

Malo ko je vjerovao da “Nerazuri” mogu do finala, pa čak i oni najzagriženiji fanovi italijanskog giganta, ali Džeko i društvo su išli korak po korak, da bi stigli sve do Istanbula, gdje će se 10. juna igrati veliko finale.

Iako je na udaru brojnih kritika, Inzagiju se mora priznati nešto – majstor je za kupove. Bivši trener Lacija, a sada Intera u svojoj riznici ima šest trofeja. Osvojio je dva italijanska kupa i četiri Superkupa.

Odlično vodi svoje ekipe u nokaut-fazi, što je i dokazao i ove sezone. Inter će, osim finala Lige prvaka, igrati i za novi trofej italijanskog kupa protiv Fiorentine.

Inzagi je napravio dobru kombinaciju iskusnih i mladih, talentiranih fudbalera. Rezultat dobrog rada na Meaci je veliko finale.

Osim što će Inter igrati za trofej evropskog prvaka, Inzagi, Džeko i ekipa osvetili su se Milanu, koji im je prošle sezone izbio titulu prvaka Italije prošle sezone.

Inzagi je napravio dobru kombinaciju iskusnih i mladih, talentiranih fudbalera. Rezultat dobrog rada na Meaci je veliko finale.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.