LIČNOST DANA

Adi Nalić: Jači od povrede

Postigao gol karijere za svoj Hamarbi

Nalić: U aprilu prošle godine doživio tešku povredu. Twitter

1.8.2023

Bosanskohercegovački veznjak Adi Nalić bljesnuo je u trijumfu svog Hamarbija nad Norkopingom (2:1) u 17. kolu švedskog prvenstva.

Nalić je u tom meču postigao gol karijere i pokazao da je iza njega teška povreda koljena zbog koje je morao na operacioni sto i na gotovo jednogodišnju pauzu. Bio je redovan na spisku reprezentacije, dobro igrao u klubu, a onda se dogodio april 2022. i teška povreda koja je usporila njegov razvoj.

No, Nalić nije odustajao. Vrijedno je trenirao kako bi se vratio na teren, a sada pokazuje da je spremniji nego ikada. On je za svoj Hamarbi ove sezone postigao dva gola, a dodao je i jednu asistenciju.

Imao je još nekoliko dobrih poteza i mečeva u kojima je pokazao da se radi o velikom talentu. Na Adiju je da nastavi s dobrim partijama kojima će se nametnuti novom selektoru fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Adi Nalić rođen je 1. decembra 1997. godine u švedskom Solvesborgu. Karijeru je počeo u Mjalbiju, a igrao je još za Landskronu te Malme, s kojim je bio dva puta bio prvak Švedske (2020. i 2021.), a ima i trofej Kupa te zemlje (2022.).

Za reprezentaciju BiH debitirao je 2. juna 2021. u prijateljskom susretu protiv Crne Gore (0:0). Do sada je sakupio osam nastupa u najdražem dresu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.