KOMENTAR DANA

Zašto Bakir šuti

Možda je Bakiru teško pozdraviti sankcije za one koji ruše državu za koju se on zalaže, ili se zabrinuo da će se i sam naći na listi

Možda je Bakiru teško pozdraviti sankcije. Twitter

Miralem  Aščić

3.8.2023

Sjedinjene Američke Države uvele su prije tri dana nove sankcije zvaničnicima RS. Na spisku su Željka Cvijanović, Radovan Višković, Nenad Stevandić... Zasluženo.

“Elita” iz Banje Luke koja je radila protiv odluka Kristijana Šmita (Christian Schmidt) i Dejtonskog sporazuma našla se već ranije u odabranom društvu koje predvodi Milorad Dodik!

I dok su mahom svi pozdravili ovu odluku Stejt departmenta, znakovito je da u SDA, najvećoj bošnjačkoj stranci, šute o sankcijama zvaničnicima RS. Nekad se SDA utrkivala ko će prije podržati sankcije RS, ali sada šute. Šuti i Bakir Izetbegović, lider SDA.

Istina, možda je Izetbegoviću, koji je otvoreno u posljednje vrijeme protiv odluka SAD i Majkla Marfija (Michael Murphy), američkog ambasadora u BiH, teško podržati sankcije jer je pola njegove stranke na crnoj listi!

Od Asima Sarajlića, Amira Zukića, Fadila Novalića, Osmana Mehmedagića, pa do bivšeg “uzoritog” člana Mirsada Kukića.

Možda je Bakiru teško pozdraviti sankcije za one koji ruše državu za koju se on zalaže, ili se zabrinuo da će se i sam naći na listi. Rame uz rame s Miloradom Dodikom. Strah očiju nema!

Miralem Aščić. Avaz

Kada se pogleda šta je i kako radio Bakir, ništa nije nemoguće. Zbog toga se možda i pritajio lider stranke koji je za godinu ostao bez svega. Izgubio je fotelju u Predsjedništvu, stranka mu je opozicija i u državi i Federaciji, a ništa bolje nije ni u kantonima.

Ostale su mu samo Sebija i pozicija lidera SDA, koja se itekako ljulja. Bliži se Kongres SDA i, kako stvari stoje, Bakiru je uzdrmana stolica jer je od stranke napravio privatnu bazu kojom je okružio podobne, a sposobne satjerao u ćošak.

Nije ni čudno zašto su članovi ove stranke na posljednjim izborima glasali za SDA, ali ne i za Bakira!

Bakir je, kako stoje stvari, politička prošlost. Ali prije toga mora odgovarati za ono što je radio, a to je da je od Bošnjaka napravio sirotinju, a od Sarajeva kasabu!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.