LIČNOST DANA

Bono Voks: Dokazani prijatelj Sarajeva

Na otvorenju SFF-a poručio da je ponosni vlasnik pasoša Bosne i Hercegovine

Bono Voks: Bio na otvorenju SFF-a. SFF

14.8.2023

U vrijeme kada se brojni Bosanci i Hercegovci olako odriču bh. državljanstva i pasoša, Bono Voks (Vox) je s crvenog tepiha 29. Sarajevo Film Festivala poručio da je ponosan što posjeduje pasoš naše zemlje.

Svjetska muzička zvijezda oduševila je javnost kada se pojavila na otvorenju SFF-a te je još jednom poslala snažnu poruku iz BiH. Kao protagonista filma „Poljubite budućnost“ Bono Voks je stavio do znanja da prošlost i sve ono što se dešavalo u gradu pod opsadom nije zaboravljeno, ali da se treba gledati naprijed, u budućnost. Svojim dolaskom još jednom je pokazao svoje veliko prijateljstvo sa Sarajevom i Bosnom i Hercegovinom.

Bono Voks je rođen 10. maja 1960. godine u Irskoj. Jedan je od najpoznatijih muzičara današnjice, frontmen je grupe U2. On svoju slavu i popularnost koristi da skrene pažnju svjetske javnosti na mnoge probleme u svijetu.

Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu Bono Voks je BiH posjećivao u najtežim danima, a ostat će u historiji upisano da je prvi poslijeratni koncert u Sarajevu održala grupa U2 na stadionu Koševo u septembru 1997. godine. Na taj način je održao obećanje koje je dao tokom rata u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.