REGION

Kamere sa automobila Tonija Cetinskog otkrit će da li je pjevač pregazio mrtvog čovjeka ili je krivac za njegovu smrt

Avaz.ba

6.11.2017

Kamere iz automobila popularnog pjevača Tonija Cetinskog (48) snimile su okolnosti pod kojima se dogodila nesreća u kojoj je hrvatski pjevač u Rovinju pregazio Ibrahima K. (62) pa se njihovi snimci provjeravaju u policiji.

- Moj klijent je nakon uviđaja, kojem su prisustvovali policija i tužilac, ostavio automobil na vještačenje kako bi se na osnovu njega utvrdile okolnosti nesreće. Automobil, srećom, ima u sebi kamere za pomoć pri parkiranju, koje pokrivaju prostor 360 stepeni oko vozila. One će moći da pokažu kako je došlo do udesa - priča Gordana Grubeša, advokat popularnog pjevača.

Cetinski se brani da nije vidio čovjeka koji je po svemu sudeći ležao na Pustoj ulici u trenutku kada je on u nju automobilom skrenuo. Prema riječima advokata, Cetinski je u tom trenutku "skretao brzinom od oko 10 na sat, pod uglom od 90 stepeni".

- Nikako nije mogao da vidi čovjeka. I dalje čekamo rezultate obdukcije, a kako je dženaza za Ibrahima K. zakazana za utorak, očekujemo da bi oni trebalo da stignu ubrzo. Ja vjerujem, a govorim iz iskustva, da u ovom slučaju ne bi trebalo da bude krivičnog postupka protiv mog klijenta, ali je veoma važno da istraga bude obavljena temeljno, do kraja, tako da ne ostane nimalo sumnje u to šta se dogodilo - kaže Grubeša.

Dodaje da je psihičko stanje popularnog pevača nakon nesreće teško.

- Ovo je svakako velika tragedija: Toni je potpuno skrhan, kao što bi i svako drugi bio u ovakvoj situaciji. Njemu je užasno, a pored svega što mu se dogodilo, osjeća se užasno i zbog javnosti koja ga razapinje prethodnih dana. On je u zaista stravičnom stanju - zaključuje Grubeša, prenosi Informer.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.