REGION

PKB prodat Arapskom investitoru

Na iznos koji je El-Dahra dostavila, biće dodan i iznos za stado prema popisu

b92

14.9.2018

U Ministarstvu privrede Srbije danas je otvorena koverta sa finansijskom ponudom koju je srpski ogranak arapske kompanije El- Dahra dostavila za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd.

Komisija za sprovođenje postupka je tom prilikom utvrdila da je ponuda u skladu sa pravilima postupka, a Ministarstvo privrede je, na predlog Komisije, proglasilo El - Dahru kupcem, navodi se u saopćenju. 

Ministarstvo privrede podsjeća da je početna cijena određena u iznosu od 50 posto procijenjene vrijednosti predmeta prodaje na dan 31.12.2017. godine, odnosno da je iznosila 104.554.593,74 eura.

Na cijenu koju je El-Dahra dostavila, biće dodana i cijena za stado prema popisu koji će biti urađen neposredno prije uvođenja kupca u posed i iznosiće 100 posto procijenjene vrijednosti stada na dan popisa.

Zaključenje kupoprodajnog ugovora se očekuje u narednom periodu, nakon što Uprava za sprečavanje pranja novca dostavi Ministarstvu privrede obavještenje da za to ne postoje smetnje, navodi Ministarstvo u saopštenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.