ISTRAGA

Porodica iz Bora danima traga za Nikolom Lekovskim: Otišao u Beograd na posljednja tri ispita i nestao

Mole se ljudi, ukoliko ga vide ili imaju nekih informacija, da se jave na broj 060/5555885 ili najbližoj policijskoj stanici

Nikola Lekovski. Telegraf

Avaz.ba

26.2.2019

Porodica Lekovski iz Bora danima traga za Nikolom Lekovskim (37), s kojim su se posljednji put čuli u srijedu. Kako objašnjava njegov brat Stefan, on je od ponedjeljka bio u Beogradu da bi išao na Fakultet organizacionih nauka.

- Ima još tri ispita do kraja i zato je i otišao u Beograd. Od prije nekoliko godina je stalno na relaciji Bor - Beograd zbog obaveza na fakultetu. Posljednji put smo se čuli u srijedu u 20.15 sati. Narednog dana je trebalo da ode opet na predavanja i poslije je trebao da se vrati za Bor. Bili smo u kontaktu sve vrijeme, a onda u petak se više nije javljao. Uporno sam ga zvao, slao mu poruke, ali nije bilo odgovora – priča Stefan.

Porodica se zabrinula i, kako kaže Stefan, najveće iznenađenje ga je zateklo kada je otišao u njegov stan. 

- Vidio sam da je ostavio mobilni telefon u sobi na stolu, a bio mu je uključen i laptop, odakle se čula muzika. Pretpostavljam da je izašao po cigarete ili nešto slično jer nikada nije išao negdje bez telefona – dodaje Stefan.

On kaže da su odmah nestanak prijavili policiji. Još nemaju nikakvih saznanja o njemu. 

- Tražili smo ga svuda, čak i išli do svih bolnica u Beogradu jer više ne znamo gdje da ga tražimo. On je povučen, samo ga je nauka interesirala – kaže Stefan.

Nikola je visok 190 cm, ima kratku crnu kosu, krupan je i nosi naočale. Mole se ljudi, ukoliko ga vide ili imaju nekih informacija, da se jave na broj 060/5555885 ili najbližoj policijskoj stanici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.