SUSRETI

Ramuš Haradinaj 6. juna u Berlinu na sastanku s Angelom Merkel

Razgovarat će o tri teme: liberalizacija viznog režima za stanovnike Kosova, dijalog sa Srbijom i jačanje bilateralnih odnosa s Njemačkom

Ramuš Haradinaj i Angela Merkel

Telegraf.rs

21.5.2019

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj će u Berlinu boraviti u dvodnevnoj posjeti, prvo će se sastati s poslanicima Bundestaga, a za 6. juni zakazan je radni sastanak s Angelom Merkel, prenose mediji.

Na ovom sastanku razgovarat će o tri teme: liberalizacija viznog režima za stanovnike Kosova, dijalog sa Srbijom i jačanje bilateralnih odnosa s Njemačkom, potvrđeno je iz kancelarije Vlade Kosova.

- Premijer Haradinaj početkom juna otputovat će u Berlin u dvodnevnu posjetu. Na poziv šefa njemačkog Bundestaga učestvovat će u jutarnjim molitvama koje se tamo organiziraju. Nakon toga sastat će se s poslanicima Bundestaga, a 6. juna pojavit će se na radnom sastanku s kancelarkom Angelom Merkel. Dnevni red sastanka još nije zvaničan, ali je poznato da su zahtjevi premijera Haradinaja podrška Njemačke u procesu liberalizacije viznog režima, dijaloga sa Srbijom i jačanje bilateralnih odnosa - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.