OPASAN NASTUP PALME

U skandaloznom govoru Marković širio teorije zavjere i praktično pozvao ljude da se zaraze

Lider Jednistvene Srbije Dragan Marković Palma već duže vrijeme je jedan od vodećih kritičara ljekara iz Kriznog štaba iz redova narodnih poslanika

Dragan Marković Palma. Blic.rs

A. Ka. / Blic.rs

8.12.2020

U trenucima kada srbijanski zdravstveni sistem jedva izdržava zbog ogromnog broja zaraženih koronom, pojedini tamošnji poslanici u svojim nastupima na sraman način ponižavaju stručnjake iz Kriznog štaba i daju "vjetar u leđa" antivakserskom lobiju, piše „Blic.rs“. 

Lider Jednistvene Srbije Dragan Marković Palma već duže vrijeme je jedan od vodećih kritičara ljekara iz Kriznog štaba iz redova narodnih poslanika. U svom današnjem skandaloznom izlaganju u Narodnoj skupštini, koje je trebalo da bude posvećeno budžetu za narednu godinu, Marković je prešao svaku granicu.

Ništa nije tačno

On je Vladu Srbije pozvao da utiče na Krizni štab da za vrijeme "predstojećih praznika prestanu da pričaju o koroni i plaše građane", ističići da "ništa što su članovi ovog tijela pričali u prethodnih sedam mjeseci nije bilo tačno", ali i doveo u pitanje značaj vakcine u borbi protiv COVIDA. 

- Ja molim Vladu da iskoristite ono što je vaša moć, sada ide katolički Božić, pa Sveti Nikola, pa Nova godina... I ako treba ljudima da prisjedne sve to, hajde da ih pustimo na miru, kao oni koji ratuju kad potpišu primirje, "pa da kažemo, ne ratujemo 15 dana", ajde da ne pričamo 20 dana o koroni i o vakcinama - ispričao je Marković bez trunke savjesti i svijesti.


U nastavku govora fokusirao se na kritiku ljekara iz Kriznog štaba, naglašavajući kako "samo gostuju na televizijama, a ne idu da liječe narod".

- Sad dok sam išao za Beograd, koju god stanicu da okrenem, neko od ljekara priča o koroni. Idite tamo kao one vaše kolege koji liječe narod. Ja čestitam onim članovima Kriznog štaba, koji rade, pa kada izađu sa posla, daju saopćenje koliko je danas zaraženih u njegovoj bolnici bilo. Ništa nije tačo što nam je Krizni štab govorio prethodnih sedam mjeseci o koroni. Ništa nije tačno, osim brojki koje iznose, samo ti podaci su tačni - rekao je Marković.

Ali ni to nije bio kraj ovog sramnog skupštinskog nastupa.

- Sad ide vakcina. Ja sam 2010. godine rekao doktoru Konu i tadašnjem ministru zdravlja Tomici Milosavljeviću, tada je bio ptičji grip, "pustite više taj ptičji grip i te vakcine, sutra će da dođe konjski grip i opet ćete vi tu nešto da mi pričate". I evo došao je sada koronavirus i vakcina je glavna tema – kazao je Palma i nastavio:

Nije promijenio stav

- Ajde neka nam kaže taj stručni dio Kriznog štaba, koliko je umrlo 2019. godine od drugih bolesti, a koliko 2020. od korone. Ja ću vam reći, više je umrlo 2019. od drugih bolesti ljudi u Srbiji, nego sada od korone, dobio sam podatke iz nekoliko gradova. Moj stav se nije promijenio kada je u pitanju korona. Ja imam 12 članova porodice, šestoro od njih je imalo koronu, nisam publikovao dok su imali. To je postao život, i mala djeca i oni srednjih godina i moji sinovi i snahe i moja supruga i ja. To je život, svakome je najteže kad mu se neko njegov razboli. Mi sa time moramo da živimo - rekao je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.