NAKON MJERA IZ PRIŠTINE

Grupa građana okačila transparent na Jarinju: "Dobro došli u zajednicu srpskih opština"

Kosovski mediji prenose da je situacija trenutno mirna, te da su se pripadnici Rosu povukli dalje od građana koji ne odustaju od protesta

Postavljeni transparent. Agencije

Fu. M.

20.9.2021

Vlada u Prištini danas je odlučila da zabrani ulazak na teritoriju Kosova svim vozilima sa registarskim tablicama Srbije. MUP je saopćio da su kosovske probne tablice neophodne za vozila sa srbijanskim registarskim tablicama.

Specijalne snage kosovske policije su raspoređene na prijelazima sa Srbijom kako bi se osigurala primjena odluke koja je naišla na protivljenje Srba sa sjevera Kosova, koji su danas u poslijepodnevnim satima blokirali cestu u blizini prijelaza.

Kako javljaju mediji, grupa građana večeras je na Jarinju, gdje borave tokom cijelog dana, razvila transparent na kome piše: "Dobro došli u zajednicu srpskih opština".

Okupljeni su postavljanje transparenta pozdravili burnim aplauzom i samim tim su poslali jasnu poruku Prištini šta se očekuje od kosovskih institucija i koja tačka iz Briselskog sporazuma je najvažnija za Srbe na Kosovu.

Kosovski mediji prenose da je situacija trenutno mirna, te da su se pripadnici Rosu povukli dalje od građana koji ne odustaju od protesta uprkos kiši i lošim vremenskim uslovima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.