MINISTAR MUP-A

Božinović o snimku udaranja migranata: Hrvatska policija štiti granicu od ilegalnih prelazaka

Hrvatska je već godinama suočena s migrantskom krizom, ocijenio je Božinović

Davor Božinović. Agencije

Fu. M.

7.10.2021

Ministar MUP-a Hrvatske Davor Božinović komentirao je snimke na kojima maskirane osobe, s takozvanim fantomkama, udaraju izbjeglice i nasilno ih usmjeravaju s teritorije Hrvatske na teritorij Bosne i Hercegovine.

- Glavni ravnatelj policije je jučer nakon saznanja odredio stručni tim koji je danas već na terenu i ima zadaću utvrditi što se dogodilo, tko je u tome sudjelovao… Puno je pitanja. Što se tiče ranijih takvih objava, pa i stranih medija, mi smo na svaku reagirali priopćenjem gdje smo iznijeli svoje viđenje onoga što se eventualno dogodilo - kazao je Božinović. 

Hrvatska je već godinama suočena s migrantskom krizom, ocijenio je Božinović. 

- Želim reći, i tada i danas i ubuduće da, kad je u pitanju bilo kakva vrsta prekoračenja ovlasti, tome nema mjesta u hrvatskoj policiji. Hrvatska policija uvijek kad ima dokaze poduzima mjere i sankcionira vlastite pripadnike. Međutim, ovo je situacija koja nas prati. Hrvatska policija sigurno nije tu prisutna u tolikoj mjeri jer je to naš izbor. Već godinama smo suočeni s migrantskim pritiskom. Znate to i sami. Činjenica je da se u ovom trenutku u EU-u vodi rasprava o izmjeni zakona koji regulira ovo. I na to smo ukazivali. Mi imamo situaciju da se na migrante primjenjuju pravila donesena 1951. zbog izbjeglica. Europa mora naći održivo rješenje jer hrvatska policija i danas i sinoć štiti granicu od ilegalnih ulazaka - rekao je Božinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.