SVE ĆE ISTRAŽITI

Božinović potvrdio da su policijski službenici mlatili migrante: "To je neprihvatljivo ponašanje"

Ako bi se u zakonitom postupku dokazalo ovo o čemu govorimo, to je u svakom slučaju neprihvatljivo ponašanje, ali ga ne bih vezao isključivo uz suzbijanje ilegalnih migracija

Davor Božinović: To je neprihvatljivo ponašanje policijskog službenika u bilo kojoj situaciji. Agencije

E. T. / N1

8.10.2021

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dao je u Briselu izjavu za medije u kojoj je komentirao nasilje prema migrantima na granici.

- Glavni ravnatelj, čim je vidio dio tih snimaka, poslao je stručni tim koji je vrlo intenzivno radio. Koliko mi je poznato, utvrdili su da se radi o policijskim službenicima. Međutim, to sad ide prema uređenoj proceduri tako da ne znam kad će netko iz ravnateljstva policije izaći s više detalja. To je sigurno neki individualni prekršaj nekolicine policijskih službenika. Sigurno će da će sad svi postupci dati odgovore na pitanja koja nas zanimaju - rekao je Božinović.

Ministar je rekao kako je takvo ponašanje policajaca neprihvatljivo.

- Ako bi se u zakonitom postupku dokazalo ovo o čemu govorimo, to je u svakom slučaju neprihvatljivo ponašanje, ali ga ne bih vezao isključivo uz suzbijanje ilegalnih migracija. To je neprihvatljivo ponašanje policijskog službenika u bilo kojoj situaciji, bilo na stadionu ili nekoj drugoj intervenciji - tvrdi Božinović.

Rekao je i kako se u svakoj policiji na svijetu može dogoditi da netko prekorači svoje ovlasti.

- Ako se to dogodi i ovdje, onda će uslijediti sankcije - rekao je Božinović, javlja N1.

Ima li Hrvatska snage doći do onih koji su naredili ovakvo postupanje prema migrantima, s obzirom da postoje sumnje da to dolazi sa samog vrha, pitao je novinar Božinovića.

- Ne znam za vaše sumnje, naša tijela će provesti sve što treba provesti. To uključuje i iskaze službenika pa ćemo vidjeti što će oni iskazati.

Novinari su ga pitali i o zahtjevu nekih zemalja o fizičkim barijerama na granicama.

- To je kompleksno pitanje i tu dolazi do različitih pozicioniranja država članica. Svaka tu vidi svoj interes... Hrvatska nije ta koja se zalaže za podizanje ne samo zidova nego i žice - rekao je Božinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.