PREDSJEDNIK SE OGLASIO

Đukanović: Hitno reagirati povodom dojava o bombama u Crnoj Gori

Ne smijemo dozvoliti da najvažniji proces jednog društva kakvo je obrazovanje trpi zbog onih koji namjeravaju izazivati vanredne situacije, poručio je

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. AGENCIJE

Piše: A. O.

27.4.2022

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pozvao je nadležne državne organe da hitno reaguju povodom najnovijih dojava o podmetanju eksplozivnih naprava u obrazovnim i drugim ustanovama.

Đukanović je istakao da bezbjednost djece, kao najranjivije kategorije društva, i svih građana, mora biti apsolutni prioritet države i svakog pojedinca.

- Ne smijemo dozvoliti da najvažniji proces jednog društva kakvo je obrazovanje, već suočen s problemima u funkcionisanju i udarom pandemije, trpi zbog onih koji namjeravaju izazivati vanredne situacije i destabilizovati državu uoči izbora nove vlade, na pragu turističke sezone - naveo je Đukanović na Twiteru.


On je pozvao na hitno postupanje u rasvjetljavanju tih nemilih situacija i pronalaska nalogodavaca, organizatora i izvršilaca ovih nedjela.

Na adrese više škola u nekoliko gradova u Crnoj Gori jutros su stigle prijetnje o postavljenim bombama, nakon čega su evakuisane i nastava je prekinuta.

Ministarstvo prosvjete nauke kulture i sporta obavijestilo je direktore svih škola u Crnoj Gori da danas nastava više neće biti održavana, zbog izazivanja panike nakon dojave o postavljenim bombama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.